Tjänster

Vad vi gör?

Vi möter dina behov där du är

Elektricitet är fantastiskt på alla sätt när den fungerar som den ska. För att den ska fungera behövs en fackmannamässig installation.

Sommer Elteknik är certifierat av Elsäkerhetsverket och våra behöriga elinstallatörer har många års erfarenhet av branschen.

Vi hjälper dig med elinstallationer vid allt från badrumsrenovering och nyproduktion, till installation av solceller och laddare för elbil. Som specialister av elsystem håller vi oss uppdaterade inom den senaste tekniken, men vi är även kunniga inom de mer föråldrade elektriska systemen.

funderingar_lampa
tjänster

Vi erbjuder olika slags tjänster

Belysning

Smart belysning i hemmiljö är nu tillgänglig för alla. Skapa olika scenario, schemaläggning av ytterbelysning eller för att sammankoppla olika armaturer trådlöst med hjälp av ny teknik.

Vi är experter på installation av ljus och belysning. Utomhus- och inomhusbelysning, skolbelysning eller skyltbelysning på en kommersiell byggnad – oavsett vad du vill ha hjälp med så ser vi till att du får en ljusare tillvaro. Vi har erfarenhet av ljussättning i offentlig och privat miljö.

Våra elinstallatörer är noga med att lyssna på dig för att säkerställa att belysningen görs enligt dina önskemål och förutsättningar.

solcellsanläggningar

Att använda solceller är ett utmärkt val för den som vill ha ett komplement till sin befintliga elanläggning. Dessutom är det en framtidsinvestering som ökar värdet på din fastighet.

De allra flesta som installerar solceller får ett överskott av el under den del av året då produktionen är hög och den egna förbrukningen låg. Överskottet säljer du enkelt tillbaka till ditt elbolag och pengarna du tjänar kan du sedan använda för att köpa el under årets mörkaste månader.

Det finns mycket att tänka på när det kommer till att installera en solcellsanläggning. Det kan vara allt från vilken typ av anläggning du ska ha, var den ska placeras till vilka regler och föreskrifter som gäller?

Vi har god erfarenhet inom detta område och samarbetar med återförsäljare som hjälper till med skräddarsydda beräkningar för din anläggning.

Elinstallationer

När du är i behov av elinstallationer är det mycket viktigt att du anlitar en certifierad och behörig elinstallatör, eftersom en felaktig elinstallation kan leda till allvarlig risk för både din fastighet, personal och kunder. Oavsett vilket projekt du har i åtanke så kan du känna dig trygg med att vi är rätt elektriker för dig. 

Elservice

Vi har erbjudit elservice till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag sedan 2004. Vi åtar oss alla typer av uppdrag i Uppsala och kringliggande områden.  Våra behöriga elinstallatörer kan hjälpa dig med exempelvis felsökning av elsystem, utbyte av mätare och säkringar, rådgivning och mycket mer.

Inget jobb är för stort, för litet eller för komplicerat för oss. Vi utför elservice när det gäller projektering vid nyinstallation och vid renovering. Det går också utmärkt att kontakta oss om du behöver elservice i en butik, kontorslokal eller flerbostadshus.

Laddstationer

Fungerar du på att installera en laddstation till din elbil hemma?Trots att elbilar oftast levereras med en kabel så är ditt säkraste val för laddning av din elbil en laddstation i garaget eller på din parkeringsplats.

Vägguttag är inte utformade för att tåla hög belastning under en längre period vilket kan innebära ökad värme och risk för brand. En installerad laddbox håller dig uppdaterad och kan även kommunicera eventuella fel vid laddning eller när batteriet är fulladdat. Det är ett säkert och ett smart val för både dig och din bil.

En sådan utrustning behöver installeras och monteras av en behörig elinstallatör. Vi hjälper dig gärna!

Teleinstallationer

Vi utför teleinstallationer men installerar också fiber och nätverk i små och stora fastigheter. Är ni ett företag eller en bostadsrättsförening som vill installera datanät eller fiber? Överlåt jobbet till oss så kan du känna dig lugn med att det blir rätt från början.

Vi har gedigen kunskap om nätverksinstallationer i hem och på företag. Våra tekniker hjälper dig att planera, nyinstallera och optimera ditt nätverk. Vi drar kabel och ansvarar för inkoppling och avprovning. Du får en nätverksinstallation som präglas av hög kvalitet och tillförlitlighet.

I fibernät används ljussignaler för att skicka information, vilket ger en otroligt hög prestanda och hastighet. Därför är fiber en s.k. framtidssäker teknik. Hemma får du snabb och pålitlig användning av tv, bredband och telefoni, och skaffar du fiber till företaget får du ökad kapacitet för lagring, hosting, drift samt internetsäkerhet. Dessutom ökar din bostad i värde om du investerar i ett fibernätverk.

Hör gärna av dig för konsultation!

Häng med oss på Sociala Medier

Samarbetspartners